În cei 20 de ani de experiență în inginerie, consulting și management pentru mari companii private – American Airlines, Airbus, KPMG, Engie, Egis – am reușit să construiesc echipe performante, să duc la capăt proiecte dificile și să gestionez bugete semnificative. Îmi voi folosi această experiență pentru a reclădi din temelii administrația Sectorului 1 la standardele de exigență din mediul privat. Voi aduce în primărie respectul occidental față de cetățeni.

Merităm o capitală de care să fim mândri, noi, cetățenii din sectorul cel mai bogat al Bucureștiului, cu resurse bugetare la nivelul altor capitale europene la care ne uităm cu admirație.

Societatea românească are nevoie de implicarea unei noi generații în gestionarea politică și administrativă. Noi, echipele USR PLUS, suntem această generație care a acumulat un parcurs profesional în mediu internațional, gata să investească timp și competențe în reconstrucția țării. Această reconstrucție, mai ales în perioada de criză pe care o traversăm, trebuie să o pornim de la nivelul local, pentru că aici se găsește cea mai importantă verigă în sistemul politic corupt. Aici trebuie recâștigată încrederea cetățenilor în capacitatea administrației de a lucra pentru prosperitatea comunității.

Experiența fraudei din iunie 2016 m-a întărit. Mi-a arătat cât de înfricoșată este vechea clasă politică de apariția unor cetățeni implicați. Renumărarea voturilor ar fi fost de neacceptat pentru această clasă politică, la fel ca modificarea legislației pentru a avea alegeri de primar în două tururi. Împotriva acestei vechi clase politice am manifestat în Piața Victoriei. Forța noastră a neutralizat în 2017 atacul pesedist asupra justiției. Mobilizarea la nivel de asociații pentru acțiuni în justiție împotriva neregulilor și corupției ne-a convins că dreptatea este de partea noastră și trebuie să o impunem în administrație.

Vreau să schimbăm în profunzime atitudinea administrației publice și să aducem un mod de gestiune eficient și necorupt:

  • Stop contractelor « umflate » din bani publici – Schimbăm direcția spre investiții masive: cel puțin 40% din bugetul Sectorului 1 se va regăsi în investiții pentru comunitate;
  • Stop unei administrații cu «pile» – Primăria să fie deschisă spre locuitori: transparență în cheltuieli, transparență în decizii, servicii publice de calitate;
  • Sprijin pentru investitori pentru a impulsiona economia locală, bazată pe tehnologii noi. Sprijin pentru investitorii imobiliari cu planuri de dezvoltare coerente și proiecte de reabilitare urbană;
  • Proiecție spre viitor – o strategie de dezvoltare a sectorului 1 care să pună capăt politicii de haos urban, asaltului asupra spațiilor verzi, lipsei de viziune privind contribuția Primăriei S1 la reformarea sistemului de transport și a sistemului medical din București.

Din experiența de europarlamentar am învățat cum putem solicita asistență tehnică din partea instituțiilor europene în marile proiecte de infrastructură, am învățat că putem sări etape pe care le-au experimentat alte orașe și să ne conectăm direct la noile tendințe, am învățat să recunosc avantajele pe care le avem în comparație cu alte capitale și pe care trebuie să le punem în valoare. Resursele umane și materiale nu ne lipsesc. Eu am voința și competența să le folosesc la maxim pentru binele nostru, al tuturor. Voi fi cu adevărat un primar al cetățenilor. Schimbarea e acum în puterea noastră.

Împreună învingem!