Oliver Păiuși

Pentru Consiliul Local al Primăriei S1
Vreau să stopăm haosul urbanistic din Sectorul 1.

Despre mine

Sunt Oliver Păiuși, economist şi antreprenor, cu peste 10 ani de activism civic ȋn urbanism şi mediu. Din 2016 sunt consilier local al Primăriei Sectorului 1, lider al consilierilor USR Sector 1 și Secretar al comisiei de urbanism.

De peste 8 ani, din poziția de consilier local, duc o luptă continuă cu un sistem corupt, ȋmpotriva practicilor ilegale şi a tehnicilor politicianiste.

Ce rezultate a adus muncă mea de până acum?

În comisia de urbanism, din care fac parte, numărul aprobărilor date de primărie pentru cazuri conținând derogări de la lege s-a redus cu 65%. În calitate de consilier local am luptat în zeci de situații de ilegalități din domeniul urbanismului, acceptate de către primărie. Activitatea mea în slujba cetățenilor nu se sprijină însă doar pe pârghiile poziției pe care o dețîn în comisia de urbanism. Am pornit pe cont propriu lupta împotriva acestor ilegalități girate de primărie, am dobândit o experiență juridică aplicată pe care azi o pun pro-bono la dispoziția asociațiilor și grupurilor civice pe care le consiliez și cetățenilor care apelează la mine.

Printre proiectele mele se numără și:

– Promovarea tehnologiei informaționale pentru toate documentațiile de urbanism, transparentizarea acestora, verificarea construcțiilor din Sectorul 1 prin înființarea unei comisii de inventariere a locurilor de parcare proprietate personală și aducerea acestora în legalitate.

– Reamenajarea zonei verzi din jurul lacurilor Grivița, Băneasa și Herăstrău și crearea unei zone de promenadă, cu piste ușoare pentru alergare/trotinete/biciclete/role.

Sunt un jucător de cursă lungă și lupt cu insistenţă pentru schimbare, pentru stoparea practicilor ilegale şi a risipei banului public.

Există sute de proiecte care se opresc la studiile de fezabilitate – bazinul de înot olimpic de lângă Liceul Media (13 mil. euro), Teatrul de vară Bazilescu (40 mil. lei), zeci de școli și licee, spitalul regional Sf. Vasile cel Mare a cărui reclamă înghite bani buni de investiție (500 apariții plătite la TV) – toate acestea cheltuind sume imense din bugete, ca pretext, fără intenția de a demara dezvoltarea concretă a proiectelor.

Lucrurile trebuie să se schimbe. Totul ȋn interesul cetăţenilor. Pentru continuarea acestor eforturi am nevoie de susţinerea voastră.

#ConsiliulLocalS1 #echipaUSRPLUSSector1 #învingem